MENU
Menu

Over Techniek voor de Klas

Techniek voor de Klas is een project van Anja en Mark Lutz, de oprichters van de Coole KIDS Box. Die naam is bedacht door hun dochter Leonie en de Coole TECH Box (onderdeel van TvdK) is een variant hierop.

Missie: ervoor zorgen dat we álle kinderen zien

Óók de techneuten-in-de-dop! Wij willen dat álle jonge techneuten hun talent ontdekken, gezien worden en daardoor ook durven kiezen voor het mooie (en nieuwe) vak techniek.

Niet elke school heeft de kennis in huis om het vak techniek te geven. Wij willen ze daarin ondersteunen en hebben daarom een totaal kant-en-klaar lespakket voor techniek ontwikkeld. Met uitlegfilmpjes, vlogs en natuurlijk de Coole TECH Box.

 

Succesvolle pilot Techniek voor de Klas

Op basisschool Reggewijs wilden ze heel graag techniek hoog op de kaart zetten bij de leerlingen. Daarom draaiden ze enthousiast mee in de pilot van Techniek voor de Klas. Dit is de reactie van teamleider Ilse Koolen:

“De leerlingen zijn niet meer te stoppen!

Ze regelen zelf extra tijd bij hun leerkracht om zich verder te kunnen verdiepen.

De materialen zijn uitdagend, de opdrachtkaarten spreken voor zich en de informatie op de website is zeer toegankelijk.

Wij zien techneuten in de dop ontstaan.”

Anja Lutz – ‘Eens een juf, altijd een juf’

Voordat Anja Coole KIDS Box oprichtte, werkte ze ruim 12 jaar als leerkracht. Daarna heeft ze zich gespecialiseerd in gedrags- en leerproblemen bij kinderen. In 2012 koos ze voor werken als trainer in de kinderopvang en het op de kaart zetten van Spelenderwijs Ontwikkelen met de Coole KIDS Box.

Door haar onderwijsachtergrond weet Anja dat het lastig is om alles zelf uit te moeten zoeken. Laat staan om de kinderen enthousiast te krijgen voor zoiets onbekends als ‘techniek’. Terwijl ze er eigenlijk om zitten te springen. Want kinderen zijn van nature nieuwsgierig en altijd tuk op spannende dingen doen.


Met Techniek voor de Klas maken we het mogelijk dat kinderen spelenderwijs in aanraking komen met allerlei spannende aspecten van techniek.

De Coole TECH box is expres heel makkelijk in gebruik, informatief en vooral ontzettend leuk om mee te werken.

Ook leerkrachten vinden er extra informatie in, om leerlingen goed te begeleiden.

Uit de pilot bleek dat leerkrachten vooral de informatiefilmpjes erg waarderen: ‘Hier steken wij ook nog wat van op!’


Spelenderwijs problemen oplossen

Sommige leerkrachten denken dat techniek heel complex en serieus is. Welnee!, zeggen wij. Techniek gaat vooral om het oplossen van problemen. En dat doe je met fantasie en creativiteit: door te spelen dus. Zo ontwikkelen kinderen een heel belangrijke vaardigheid die ze in de toekomst overal en altijd kunnen gebruiken.

Samen spelenderwijs begrippen leren en materialen ontdekken.

Techneut Mark Lutz

Mark heeft veel ervaring in het ontwikkelen van technische producten en het managen van complexe projecten. Altijd houdt hij de gebruikers voor ogen. Of dat nu volwassenen of kinderen zijn – het gaat erom dat zij het begrijpen en er graag mee aan het werk gaan. Hij was o.m. betrokken bij de ontwikkeling van de Esdec bevestigingssystemen voor zonnepanelen, handzame scheerapparaten van Philips en de allernieuwste generatie ledverlichting.

Bij Coole KIDS Box en Techniek voor de klas is zijn taak vooral in de gaten houden of de technische aspecten in de spel- en lesmaterialen daadwerkelijk kloppen.

© 2023 | Webdesign Kuipers Design