MENU
Menu

Over Techniek voor de Klas

Techniek voor de Klas is een project van Anja en Mark Lutz, de oprichters van de Coole KIDS Box. Die naam is bedacht door hun dochter Leonie en de Coole TECH Box (onderdeel van Techniek voor de Klas) is een variant hierop.

Anja Lutz – ‘Eens een juf, altijd een juf’

Onze missie: álle kinderen helpen de beste versie van zichzelf te worden – óók de techneuten-in-de-dop!

Bij Techniek voor de Klas willen we dat ieder kind zijn talenten ontdekt, erkend wordt en vol vertrouwen bewust wel (of niet) kiest voor het prachtige en vernieuwende vak techniek.

Voordat Anja Coole KIDS Box oprichtte, heeft ze meer dan 12 jaar gewerkt als leerkracht. Daarna specialiseerde ze zich in gedrags- en leerproblemen bij kinderen. In 2012 koos ze ervoor om als trainer in de kinderopvang te gaan werken en zette ze Spelenderwijs Ontwikkelen op de kaart met de Coole KIDS Box.

Met haar onderwijsachtergrond begrijpt Anja hoe moeilijk het kan zijn om alles zelf uit te zoeken en kinderen enthousiast te maken voor iets nieuws zoals techniek. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en houden ervan om spannende dingen te doen en daar spelen wij op in met Techniek voor de Klas.


Techniek voor de Klas maakt het mogelijk dat kinderen spelenderwijs kennismaken met allerlei fascinerende aspecten van techniek. De Coole TECH Box is speciaal ontworpen om eenvoudig in gebruik te zijn, informatief en vooral heel leuk om mee te werken.

Leerkrachten vinden in de databank en in de Coole TECH Box extra informatie om hun leerlingen goed te begeleiden. Uit onze pilot blijkt dat de informatieve video’s door leerkrachten zeer gewaardeerd worden: “Hier steken wij ook nog wat van op!”


Spelenderwijs problemen oplossen

Sommige leerkrachten denken dat techniek ingewikkeld en serieus is, maar niets is minder waar! Techniek draait om het oplossen van problemen en dat doe je met fantasie en creativiteit – door te spelen. Zo ontwikkelen kinderen essentiële vaardigheden die ze in de toekomst altijd en overal kunnen gebruiken.

Samen spelenderwijs begrippen leren en materialen ontdekken.

Techneut Mark Lutz

Mark heeft veel ervaring in het ontwikkelen van technische producten en het managen van complexe projecten. Altijd houdt hij de gebruikers voor ogen. Of dat nu volwassenen of kinderen zijn – het gaat erom dat zij het begrijpen en er graag mee aan het werk gaan. Hij was o.m. betrokken bij de ontwikkeling van de Esdec bevestigingssystemen voor zonnepanelen, handzame scheerapparaten van Philips en de allernieuwste generatie ledverlichting.

Bij Coole KIDS Box en Techniek voor de Klas is zijn taak vooral in de gaten houden of de technische aspecten in de spel- en lesmaterialen daadwerkelijk kloppen.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design