MENU
Menu

Wonen, Werken en Verkeer

 

We moeten met zijn allen wonen en werken op deze wereld. Natuurlijk willen we als we vrij zijn ook graag leuke dingen doen. Dat betekent ook dat we ons heel vaak moeten verplaatsen. In de wereld van Wonen, Werken en Verkeer leer je over deze onderwerpen en de (technische) uitdagingen op dit gebied. Hoe zorgen we er voor dat we allemaal een fijne plek hebben om te wonen of te werken? En hoe kunnen we ons zo makkelijk mogelijk verplaatsen?

Wonen in jouw dorp of stad

In deze lessenserie leer je over hoe het is om in jouw dorp of stad te wonen en leven. Ook mag je jouw droomhuis ontwerpen en mag je van jouw huis een “slimme” woning maken.

Wonen in Nederland

In deze lessenserie leer je over verschillen in wonen tussen de verschillende regio’s in Nederland. Daarnaast leer je ook hoe je veilig kunt wonen in Nederland en mag je aan de slag als architect en en mag je ook je bijdrage leveren aan het oplossen van het woningtekort in Nederland.

Wonen in Europa

In deze lessenserie leer je over hoe mensen vroeger in Europa woonden, over de verschillende bouwstijlen en gebouwen in Europa, over de woonrechten van burgers in Europa en mag je natuurlijk ook zelf aan de slag om een klimaatbestendig huis te ontwerpen en bouwen.

Wonen wereldwijd

 

In deze lessenserie leer je met welke woonomstandigheden mensen wereldwijd te maken hebben en hoe je hier rekening mee moet houden. Ook mag je een plan maken om de woonomstandigheden in sloppenwijken te verbeteren.

(Inter)nationale beroepen

 

De wereld van wonen, werken en verkeer kan niet zonder mensen. Deze toppers maken het mogelijk dat jij en ik fijn kunnen wonen en werken, maar bijvoorbeeld ook dat we over goede wegen rijden. In deze lessenserie krijg je een inkijkje in de mogelijkheden van beroepen die tot deze wereld behoren. Welke baan lijkt jou het leukste?

© 2024 | Webdesign Kuipers Design