MENU
Menu

Wegenbouw

Overal kom je wegen tegen om je van de ene plek naar de andere plek te brengen. Heb je al wel eens nagedacht over de verschillende soorten wegen? Een zandweggetje, schelpenpad, klinkerweg of een asfaltweg bijvoorbeeld. Als er een weg wordt aangelegd, wordt er eerst nagedacht over de type weg en vervolgens ook hoe breed en hoeveel banen hij moet hebben zodat iedereen snel op zijn bestemming kan komen.

 

Bij deze lessenseries wordt er gewerkt aan de volgende SLO kerndoelen: 44 en 45.

Wegenbouw in de buurt

 

Trek snel je jas aan. Bij deze lessenserie ga je op onderzoek in je buurt. Je gaat ontdekken welke wegen er in jouw buurt zijn. Welke verkeersregels gelden er? Zijn de wegen eigenlijk wel veilig? Genoeg te ontdekken, dus ga snel aan de slag!

Wegenbouw op school

 

Deze lessenserie gaat over het schoolplein. Van welke materialen is het gemaakt?  Is het veilig ingericht? Is er genoeg te doen voor iedereen? Ook mag je je eigen schoolplein ontwerpen! Veel plezier!

Wegenbouw in jouw dorp of stad

 

Ook in deze lessenserie kun je weer van alles ontdekken. Welke wegen zijn er in jouw dorp of stad? Wie mogen er eigenlijk wegen aanleggen en waar moet je dan rekening mee houden? Ook ga je een eigen plan maken om een weg in jouw dorp of stad te verbeteren. De burgermeester is vast erg nieuwsgierig naar jullie ideeën!

Wegenbouw en veiligheid

 

In deze lessenserie ga je ontdekken hoe je veilig kunt werken aan de weg en waarom dit zo belangrijk is. Ook mag je je zelf een inschatting maken van de gevaren d.m.v. een risico inventarisatie!

Wegenbouw en soorten wegen

 

In deze lessenserie ga je ontdekken uit welke materialen wegen bestaan, hoe je wegen kunt aanleggen en mag je ook je eigen plan maken voor het verduurzamen van ons wegennetwerk.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design