MENU
Menu

Voeding en Natuur

 

Het is belangrijk dat er voor alle mensen op de aarde genoeg te eten is, maar tegelijk moeten we ook zuinig zijn op onze natuur. In de wereld van Voeding en Natuur ga je op onderzoek uit om te ontdekken hoe je dit doet. Je leert waar onze voeding vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt, welke impact dit heeft op de natuur en leert ook nog over de natuur en de invloed die mensen hebben op de natuur. Natuurlijk mag je ook nog lekker koken bij deze lessenserie! Veel plezier en eet smakelijk!

 

 

Er zijn veel beroepen in de sector Voeding en Natuur die je niet alleen in Nederland hebt. Je kunt in dit vakgebied in heel Europa en zelfs daarbuiten terecht. Wat lijkt jou leuk? Wil je graag als bioloog of misschien als boer aan de slag?

Voeding

In deze lessenserie leer je over voeding en de oorsprong daarvan. Je mag zelfs aan de slag om je eigen moestuin te maken!

Gezond eten

In deze lessenserie ga je ontdekken wat gezond eten is, je leert over de schijf van vijf, bewerkt en onbewerkt eten, biologisch- en niet biologisch eten en leert hoe je een gezond en gevarieerd menu kunt samenstellen.

Werelds koken

In deze lessenserie mag je je kookkunsten laten zien en mag je aan de slag in de keuken. Welk werelds gerecht zet jij op tafel? Eet smakelijk!

De reis van voeding

In deze lessenserie ga je ontdekken waar jouw voeding vandaan komt en welke reis het aflegt voordat jij het in de supermarkt kunt kopen. Hoe duurzaam is dit? Je ontdekt het allemaal in deze serie.

Techniek en voeding

In deze lessenserie lees je van alles over techniek die gebruikt wordt bij het maken van voeding. Van techniek bij jou in de keuken tot in de fabrieken.

Natuur

In deze lessenserie draait het om de natuur. Wat is natuur? Welke invloed heeft de mens op de natuur? Wat zijn ecosystemen? Je ontdekt het allemaal.

 

Klimaat en klimaatsverandering

In deze lessenserie leer je over het klimaat en de klimaatsverandering. Wat is het ? En hebben wij daar invloed op? Hoe kunnen we problemen oplossen? Wij zijn benieuwd welke oplossingen jullie kunnen bedenken.

Mens en Natuur

 

We kunnen niet zonder onze natuur. Alleen dat is al een reden om er heel zuinig op te zijn. In deze lessenserie leer je meer over de gevolgen van het intensief gebruik van onze aarde en de grondstoffen en wat we kunnen doen om goed voor de natuur te zorgen.

 

© 2024 | Webdesign Kuipers Design