MENU
Menu

Proefjes

Proefjes spelen een belangrijke rol binnen de natuur- en scheikunde. Welke reacties gaan we krijgen, als we wat doen?Actie-Reactie heet dat. Op deze manier kom je erachter hoe heel veel dingen werken.

Heel veel dingen zijn toevallig ontdekt doordat mensen experimenteren, denk hierbij aan vuurwerk, klittenband, de magnetron en zelfs de zwaartekracht! Van proberen ga je dus echt leren! Wat ga jij deze lessenserie leren/ontdekken?

Tijdens deze lessenseries wordt gewerkt aan de volgende SLO kerndoelen: 42, 44 en 45.

Proefjes in de buurt

 

In deze lessenserie ga je proefjes doen met water en de zon. Ook ga je ontdekken wat sneller gaat; licht of geluid? Succes!

Proefjes op school

 

Je gaat deze lessenserie lezen met waterdruppels, ontdekken welke kleuren er in zwart zitten, of getekende spinnen kunnen zwemmen en of bloemen open gaan in water! Er is weer genoeg te ontdekken, dus ga lekker aan de slag!

Proefjes in jouw dorp of stad

 

In deze lessenserie ga je ook weer op ontdekkingstocht. Je gaat leren waarom gemeentes zout strooien als het vriest, je ontdekt hoe een raket werkt, of je een bloem van kleur kunt laten veranderen en of je een glas water op de kop kunt houden zonder dat het water er uit loopt. Veel plezier met de proefjes!

Proefjes – Microscoop

 

In deze lessenserie mag je aan de slag met de microscoop. Je gaat ontdekken hoe dingen er uit zien onder de microscoop. Veel plezier!

Proefjes – uitvinders

 

Deze lessenserie gaat over beroemde en minder beroemde uitvinders. Toch hebben ze allemaal iets gemeen; de dingen die zij hebben uitgevonden kennen we allemaal. De opdrachten uit deze lessenserie zijn geïnspireerd op de uitvindingen die zij gedaan hebben.

┬ę 2024 | Webdesign Kuipers Design