MENU
Menu

Mens en gezondheid

 

Techniek is overal. Ook als het gaat om ons lichaam, onze gezondheid zijn technische functies en hulpmiddelen niet meer weg te denken. Het draait allemaal om de mens en  om mensen beter en gezonder maken. In deze serie ga je van alles leren over wat techniek betekent voor onze gezondheid. Je leert over het functioneren van je eigen lichaam, de techniek, maar je gaat ook aan de slag met ontwerpen.

 

In deze lessenseries wordt gewerkt aan de volgende SLO kerndoelen: 41,44 en 45.

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen zorgen ervoor dat mensen bijvoorbeeld beter kunnen bewegen of dat mensen sneller beter worden, maar ook dat je kunt zien hoe gezond je bent. Voorbeelden van hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld een rolstoel, een rollator, een weegschaal, een bloeddrukmeter, een stethoscoop etc. Je ziet het al.. zonder deze technische uitvindingen was het leven een stuk lastiger.

In deze lessenserie ga je ontdekken welke hulpmiddelen er allemaal zijn, maar ga je ook je eigen hulpmiddel ontwerpen! Veel plezier!

Mijn lichaam

Iedereen is anders en uniek. Dit is een doorgaande leerlijn.

In mijn lichaam

In je lichaam kun je van alles vinden. Je zintuigen, je botten, je organen, je vitale organen en je hersenen. In deze doorgaande leerlijn gaan we hier op in.

Goed in je vel

 

Het is fijn om goed in je vel te zitten. Maar hoe doe je dat? Tijdens deze lessen leer je van alles over emoties. Welke emoties zijn er? Hoe ga je om met emoties en waar voel je ze?

Gezond blijven

 

Tijdens deze lessenserie leer je van alles over wat jij kunt doen om gezond te blijven.

Gezond of ongezond

 

In deze lessenserie leer je van alles over gezond en ongezond eten. Hoe (on)gezond eet jij eigenlijk?

Voortplanting

 

In deze lessenserie leer je over verschillen tussen mannen en vrouwen, verschillen tussen relaties en vriendschappen, maar leer je ook eigen grenzen aangeven. Jij bent de baas over je eigen lijf!

Armoede en techniek

 

Armoede is niet iets wat alleen in derdewereld landen voorkomt.  Ook in Nederland zijn er mensen die in armoede leven.  In deze lessenserie komen diverse onderwerpen aan bod die spelen bij mensen die in armoede leven. Jij gaat aan de slag om oplossingen te bedenken voor deze problemen, waarbij techniek onderdeel is van deze oplossing! Veel succes!

Mensenrechten

 

Mensenrechten zijn rechten die wereldwijd gelden voor alle mensen. Je zou het misschien niet zo denken, maar techniek en mensenrechten zijn ook met elkaar verbonden. In deze lessenserie ga je aan de slag met een aantal van onze mensenrechten.

(Inter)nationale beroepen

 

De wereld van Mens en gezondheid draait op mensen. Er is dan ook veel werk te vinden in deze wereld. In deze lessenserie krijg je een inkijkje in de mogelijke beroepen. Zowel hier in Nederland als over de hele wereld. Wat wil jij later worden?

© 2024 | Webdesign Kuipers Design