MENU
Menu

Huizenbouw

Huizen vind je in verschillende vormen en maten. Als je een huis wil bouwen, begin je bij de architect. Je moet immers een ontwerp hebben en weten hoe jij wilt dat je huis er uit komt te zien. Vervolgens kies je voor een aannemer, die je huis gaat bouwen. Je laat je plannen zien aan de gemeente en als alles wordt goedgekeurd, dan kun je aan de slag gaan!

Huizen worden op verschillende manieren gebouwd en er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende soorten materialen. Ook worden huizen steeds duurzamer gebouwd.

In deze lessenseries ga je hier van alles over ontdekken!Vergeet je het onderzoeksblad niet te downloaden?

Tijdens deze lessenserie wordt gewerkt aan de volgende SLO kerndoelen: 44 en 45.

Huizenbouw in de buurt

 

In deze lessenserie ga je meer leren over huizenbouw bij jou in de buurt. Je gaat samen met een klasgenoot op onderzoek uit. Je gaat ontdekken welke soort huizen en gebouwen er in de buurt staan. Van welke materialen zijn ze gebouwd? Zijn ze duurzaam? Er valt weer genoeg te ontdekken, dus ga snel naar buiten.

Huizenbouw op school

 

In deze lessenserie ga je van alles ontdekken over de bouw van jouw school. Hoe is dit gebouwd? Hoe duurzaam is het? Je mag zelfs een eigen schoolgebouw ontwerpen! Hoe gaaf is dat?

Huizenbouw in jouw dorp of stad

 

In deze lessenserie ga je op ontdekkingstocht in jouw dorp of stad. Je gaat leren waar je mag bouwen, welke regels er gelden, maar je mag zelf ook een nieuwe wijk gaan ontwikkelen! Veel succes!

Huizenbouw en veiligheid

 

Veiligheid werken op de bouw is natuurlijk heel belangrijk, je werkt met materialen met een enorm gewicht. Maar het is natuurlijk ook heel belangrijk dat een huis op een veilige manier gebouwd wordt zodat je er veilig in kan wonen. In deze lessenserie leer je hier meer over.

Huizenbouw en bouwmethodes

 

Er zijn veel manieren waarop je een huis kunt bouwen. Bijvoorbeeld op de traditionele manier, maar ook prefab of circulair.

In deze lessenserie leer je op welke manieren je een huis kunt bouwen en of dit ook op een duurzame manier kan. Ook mag je een huis ontwerpen met een door jezelf gekozen bouwmethode. Veel plezier!

© 2024 | Webdesign Kuipers Design