MENU
Menu

High Tech en Science

In deze wereld wordt voortdurend gezocht naar technische ideeën die de wereld kunnen veranderen. Hieronder vind je lessenseries over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Er is genoeg leuks te ontdekken, dus ga lekker op onderzoek uit. Vergeet je het onderzoeksblad niet te downloaden?

 

Bij deze lessenserie wordt gewerkt aan de volgende SLO kerndoelen: 42, 43, 45 en 46.

Planeten

 

We weten al veel over de planeten in ons zonnestelsel, maar er is zelfs voor wetenschappers ook nog heel veel wat we niet weten. Er valt dus nog genoeg te ontdekken!

In deze lessenserie ga je zelf op onderzoek uit en ga je van alles ontdekken en mag je ook zelf oplossingen bedenken.

 

Natuurverschijnselen

 

In deze lessenserie ga je van alles ontdekken over natuurverschijnsen. Waarom is er eb en vloed? Hoe ontstaat poollicht? Hoe kan het dat we seizoenen hebben?

Genoeg vragen waarop jij de antwoorden kunt gaan ontdekken!

 

 

Geluid

 

Geluid, het is altijd om ons heen. Maar wat is geluid nu eigenlijk? Je leert van alles over geluid in deze lessenserie.

Licht

 

In deze lessenserie ga je onder andere aan de slag met schaduwen en ga je zelf licht maken! Veel plezier!

Je huis

 

Ook in jouw huis vind je allerlei technieken die ervoor zorgen dat jullie comfortabel wonen. Maar hoe ging dat vroeger? Hoe zal het in de toekomst gaan? In deze lessenserie ga je op ontdekkingstocht in je eigen huis.

Je school

 

In deze lessenserie ga je ontdekken hoe het bij jouw opa en oma en je ouders was toen zij naar school gingen. Ook neem je een kijkje in de toekomst. Hoe zal jouw school er in de toekomst uit zien?

Telefoon

 

Je gebruikt je telefoon waarschijnlijk dagelijks. In deze lessenserie leer je van alles over telefoons. Veel plezier!

Ruimtevaart

 

In deze lessenserie leer je over ruimtevaart. Je mag je eigen raket ontwerpen, gaat ontdekken hoe je astronaut kunt worden en hoe je kunt leven in een raket.

(Inter)nationale beroepen

 

In deze lessenserie ga je kennismaken met een greep uit de beroepen in de wereld van hi-tech & science. Veel plezier gewenst!

© 2024 | Webdesign Kuipers Design