MENU
Menu

Energie, water en veiligheid

 

Techniek is overal. Ook in de wereld van energie, water en veiligheid. In deze wereld van techniek wordt hard gewerkt aan oplossingen voor bijvoorbeeld afval, luchtvervuiling en klimaatsverandering.

In deze lessenserie ga je leren wat jij zelf kan doen om jouw steentje bij te dragen. Vergeet je niet je onderzoeksblad te downloaden?

 

Tijdens deze lessenserie wordt er gewerkt aan de volgende SLO kerndoelen: 44 en 45.

Binnen Europa zijn er erg veel beroepen die te maken hebben met deze sector. Heb je weleens gedacht aan werken in het het leger of werken op een boorplatform?

In deze serie kom je verschillende (inter)nationale beroepen tegen.

Afval

 

Bij deze lessenserie ga je ontdekken welk afval je met je klas allemaal verzamelt en in welke container het allemaal hoort. Ook ga je ontdekken waar de milieustraat voor is en gaan de jullie op zoek naar ideeën en tips voor de leerkrachten en jezelf. Veel plezier!

Kringloopwinkels

In erg veel plaatsen kom je de kringloopwinkel tegen. Wat kun je allemaal heenbrengen en wat gebeurt er allemaal mee? Je gaat het allemaal ontdekken, dus ga lekker aan de slag!

Recyclen

Bij dit thema gaan jullie van een oud kleidingstuk van jezelf iets nieuws maken.Je mag het oppimpen of in een knuffel veranderen bijvoorbeeld. Veel plezier!

Vervuiling

 

Helaas zien we het overal om ons heen: vervuiling. In deze lessenserie leer je van alles over verschillende soorten vervuiling en wat daar aan te doen is.

 

 

Duurzaamheid

 

In deze lessenserie staat duurzaamheid centraal. Je gaat onder andere ontdekken wat jij zelf kunt doen om duurzamer te leven. Veel plezier gewenst!

De fiets

 

Een duurzame en leuke manier om je te verplaatsen is fietsen. Maar hoe werkt een fiets nu eigenlijk? En hoe plak je een band? Dit en nog veel meer ga je leren in deze lessenserie.

Water

 

Water… voor ons is het zo vanzelfsprekend dat het uit de kraan komt. Maar welke vormen van water heb je eigenlijk? En hoe komt het bij ons uit de kraan? Met deze en andere vragen ga je op onderzoek uit.

Energie

 

Energie.. je gebruikt het elke dag en als het goed is voel je je ook energiek!:) Maar wat is energie? Welke soorten zijn er? Dit en nog veel meer leer je in deze lessenserie!

© 2024 | Webdesign Kuipers Design