MENU
Menu

Autotechniek

Er zit een hele techniek achter de auto. Je hebt natuurlijk verschillende type auto’s. Momenteel komen er vooral elektrische auto’s op de markt. Ze willen graag dat alle auto’s in de toekomst worden vervangen door een elektrische auto. Hier hebben ze natuurlijk veel hulp bij nodig!

In deze lessenseries ga je van alles leren over autotechniek. Vergeet je het onderzoeksblad niet te downloaden?

 

Bij deze lessenseries wordt gewerkt aan de SLO kerndoelen 42, 44 en 45.

Autotechniek in de buurt

In deze lessenserie ga je op zoek naar auto’s in de omgeving. Kom je ook elektrische auto’s tegen? Maar ook stel je voor dat je een elektrische auto hebt, hoe kom je dan daarmee in Parijs? Je gaat dus lekker op onderzoek uit in deze lessenserie!

Autotechniek op school

Hoe komen de leerkrachten op school? Met de auto en welke auto dan? Maar ook ga je een uitje voorbereiden in de buurt en ver weg om uit te zoeken hoe en of je daar komt met een elektrische bus. Veel plezier met dit uitje!

Autotechniek in jouw dorp of stad

Er komen steeds meer elektrische auto’s bij. Zijn er wel genoeg plekken om te laden? Wat zijn handige locaties voor deze palen? Jij hebt hier vast goede ideeën over!

Onder de motorkap

Tja in de auto kom je techniek op allerlei plekken tegen. Zo vind je van alles onder de motorkap, maar ook bij het stuur en om te schakelen. Waar is alles voor?

Veiligheid

Auto’s moeten iedereen veilig kunnen vervoeren. Hoe zorgen ze daar eigenlijk voor?

© 2024 | Webdesign Kuipers Design