MENU
Menu

Kant-en-klaar lesprogramma
Techniek voor de Klas

Techniek is leuk! Wij vinden techniek zelfs het allerleukste dat er is. In elk geval zit techniek overal. In je huis, je kamer en je bril en zelfs op het dak. Techniek houdt je warm en zorgt er ook voor dat ijs niet smelt. Bovendien heeft techniek ook de toekomst. Met een opleiding in de techniek kun je overal aan de slag. Er is genoeg werk in Nederland, maar ook in Europa of de rest van de wereld zijn veel gave banen te vinden. Kortom; met techniek kom je ergens!

Inhoud lesprogramma Techniek voor de Klas

Lesmateriaal Techniek voor de Klas

Online lessen per technieksector

Deze lessen zijn geschreven op 5 niveaus. Op het gebied van solar, elektriciteit, autotechniek, wegenbouw, huizenbouw, programmeren en proefjes

Online lessen per 7 werelden van techniek

Elke wereld heeft diverse lessenseries op 5 niveaus.

Projecten

Voor scholen die méér willen zijn er speciale Projecten met gevarieerde verwerkingsopdrachten, waarmee ze met de hele school aan de slag kunnen. Of met verschillende groepjes leerlingen uit één klas.

Breinkrakers

Los dagelijkse problemen op of ga uitdagingen aan waarbij je je hersenen moet laten kraken. Bij dit onderdeel kun je samenwerken met bedrijven en de lokale techlabs om prototypes te gaan ontwikkelen.

Vlogs

Toegang tot vlogs, gemaakt door onze speciale onderzoeksreporter. Leerlingen kunnen zo zien hoe technische bedrijven werken. Wat is er zo leuk aan dat werk en welke opleiding heb je nodig?

Coole TECH Box

Een fraai afgewerkte houten box, speciaal voor ons gemaakt door de Houtwerkplaats.

  • Hierin vinden de kinderen 12 uitdagende materialen met opdrachten op 4 niveaus om allerlei aspecten van techniek te onderzoeken. Stimulerend speelgoed dat ze gewoonweg niet kunnen laten liggen. Plus: toegang tot verdiepende uitlegfilmpjes over specifieke techniekonderwerpen.
  • Voor de leerkracht is er een praktische handleiding met o.m. lesideeën en informatie over de leerdoelen per spelmateriaal.
  • Handzame uitlegkaarten over bv. tandwielen, zwaartekracht en ontwerpen.
  • Lesbladen met toegankelijke informatie over de geschiedenis van alle technieksectoren.
  • Lesbladen met opmerkelijke Wist-je-datjes van alle technieksectoren.
  • Onderzoeksbladen met stapsgewijze opdrachten bij alle lessen, op 4 lesniveaus.

 

    Wij gebruiken de door jouw ingevulde gegevens enkel om je aanmelding te verwerken.
    © 2024 | Webdesign Kuipers Design