MENU
Menu

Kant-en-klaar lesprogramma
Techniek voor de Klas

Techniek is leuk! Wij vinden techniek zelfs het allerleukste dat er is. In elk geval zit techniek overal. In je huis, je kamer en je bril, op het dak zelfs. Techniek houdt je warm en zorgt er ook voor dat ijs niet smelt.

 

Volledig lesprogramma voor de basisschool

Techniek voor de Klas is bedoeld voor leerlingen en leerkrachten van het (speciaal) basisonderwijs. Met dit lesprogramma komen kinderen spelenderwijs in aanraking met techniek. Het bestaat uit: online lesmateriaal, uitlegfilmpjes en vlogs en de Coole TECH box. Allemaal makkelijk in gebruik, informatief en vooral ontzettend leuk om mee te werken en te spelen.

 •  Gemaakt door didactisch geschoolde ontwikkelaars
 •  O.b.v. van succesvolle pilot
 •  Voor kinderen in het (S)BO, op 4 lesniveaus
 •  Uitdagende spelmaterialen voor dromers, denkers en doeners
 •  Kant-en-klaar: geen voorkennis of voorbereiding nodig
 •  Meedoen via laagdrempelig jaarabonnement

Inhoud lesprogramma Techniek voor de Klas

Lesmateriaal Techniek voor de Klas

 •    Online lessen via het besloten deel van techniekvoordeklas.nl. Na inloggen vind je hier lesmateriaal over vrijwel elke technieksector dat je vrij kan downloaden.
 •    Elk spelmateriaal heeft een eigen les, op 4 lesniveaus (lampjes). Enthousiaste leerlingen kunnen natuurlijk altijd een lampje extra doen.
 •    Voor de leerkracht is er een praktische handleiding met o.m. lesideeën en informatie over de leerdoelen per spelmateriaal.
 •    Plus: toegang tot verdiepende uitlegfilmpjes over specifieke techniekonderwerpen.
 •    Handzame uitlegkaarten over bv. tandwielen, zwaartekracht en ontwerpen.
 •    Lesbladen met toegankelijke informatie over de geschiedenis van alle technieksectoren.
 •    Lesbladen met opmerkelijke Wist-je-datjes van alle technieksectoren.
 •    Onderzoeksbladen met stapsgewijze opdrachten bij alle lessen, op 4 lesniveaus.

 

Projecten

Voor scholen die méér willen zijn er speciale Projecten met gevarieerde verwerkingsopdrachten, waarmee ze met de hele school aan de slag kunnen. Of met verschillende groepjes leerlingen uit één klas.

Vlogs

Toegang tot vlogs, gemaakt door onze speciale onderzoeksreporter. Leerlingen kunnen zo zien hoe technische bedrijven werken. Wat is er zo leuk aan dat werk en welke opleiding heb je nodig?

Technische gastsprekers

Bij jullie abonnement hoort ook toegang tot een groeiende lijst van gastsprekers uit het bedrijfsleven. Daarop vind je enthousiaste vakmensen die heel graag willen vertellen wat hun vak zo mooi en interessant maakt.

Bedrijfsexcursies

Op die lijst staan ook bedrijven die met liefde hun deur openzetten voor een groepje kinderen. Zij kunnen dan met eigen ogen zien hoe dingen gemaakt worden en al hun vragen stellen.

Coole TECH Box

Een fraai afgewerkte houten box, speciaal voor ons gemaakt door de Houtwerkplaats. Hierin vinden de kinderen 12 uitdagende materialen om allerlei aspecten van techniek te onderzoeken. Stimulerend speelgoed dat ze gewoonweg niet kunnen laten liggen.
De waarde van de Coole Tech Box is 1000 euro. Na 1 jaar abonnement blijft de box in jullie bezit.

 

Abonnement Techniek voor de Klas

Scholen die meedoen met Techniek voor de Klas kopen een lidmaatschap voor 1 jaar. Tijdens de looptijd van het abonnement heb je toegang tot alle online lessen en vlogs e.d. Na afloop blijft de box met alle spelmaterialen in jullie bezit.

Wil je alleen gebruikmaken van de lessen op techniekvoordeklas.nl? Dat kan ook.

Bestel Techniek voor de Klas abonnement

Aanmelden voor het lesprogramma

 

Kosten

Het eerste jaar betaal je € 1975,- Dit is incl. de eerste versie van de Coole TECH Box.

Versie 2 voor de onderbouw kost € 925,-

Versie 3 uitbreiding voor groep 3/4 – 8 komt uit in het najaar van 2023.

Na het eerste jaar vragen wij € 25,- per maand per school voor toegang tot de online omgeving om de lessen te kunnen blijven schrijven. De Coole TECH Boxen blijven van de school.

 

Subsidie

Wil je graag ons lesprogramma betalen vanuit de doorstroomsubsidie PO-VO? Dat is mogelijk. Wij kunnen jullie ook helpen met de subsidie aanvraag en verantwoording.

  Wij gebruiken de door jouw ingevulde gegevens enkel om je aanmelding te verwerken.
  © 2023 | Webdesign Kuipers Design