MENU
Menu

Grieken en Romeinen (3000 vC tot 500 nC)

De tweede tijdvak van de geschiedenis is de tijd van de Grieken en de Romeinen. Hieronder vind je de lessen over verschillende techniekgebieden. SLO doel 52 en 53 kun je hier aan koppelen.

Autotechniek

Waren er in de tijd van de Grieken en de Romeinen eigenlijk wel auto’s? Nee, die bestonden nog niet. Dan is de vraag natuurlijk hoe zij van plek naar plek gingen. Ga jij mee op onderzoek in deze tijd?

 

Het oude Griekse huis was in tweeën opgedeeld. Het voorste deel was voor de mannen en het achterste deel voor de vrouwen. Als er een bovenverdieping was, dan moesten de vrouwen naar boven. Ook stond er vooraan meestal een huisaltaar voor de goden. De eerste Romeinse huizen werden ook Domus genoemd. Het grappige is dat de daken naar binnen liepen, zodat het regenwater via een opening in het dak naar binnen komt en in een bassin viel. Dit deden ze omdat ze allemaal huizen naast elkaar en tegen elkaar wilden bouwen en dan kon het water nergens heen.

 

In deze lessenserie mag jij aan de slag als bouwer!

In de tijd van de Grieken en Romeinen veranderde er weer van alles. In de tijd van de Grieken begonnen de eerste mensen te schrijven en ontstonden de eerste wetenschappen. Zij begonnen ook met de handel naar andere gebieden. Zij gingen ook steeds meer bouwen. Vervolgens namen de Romeinen het over en kopieerden eerst alles van de Grieken. Vervolgens bouwden ze in hun eigen stijl. De Romaanse stijl.

 

In deze lessenserie leer je van alles over de gereedschappen die ze in deze tijd gebruikten.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design