MENU
Menu

Elektriciteit

 

Elektriciteit ken je vast wel. Alles wat een stekker heeft, is namelijk een elektrisch apparaat. Overal om je heen kun je dit vinden.

Maar wat is elektriciteit nu eigenlijk? Hoe werkt het? Wat kun je er allemaal mee? Op welke manieren kun je het opwekken? In deze lessenseries ga je op onderzoek uit en ga je van alles ontdekken. Vergeet je het onderzoeksblad niet te downloaden? Neem ook eens een kijkje bij de uitlegfilmpjes om nog meer te leren!

 

Tijdens deze lessenserie wordt er gewerkt aan de volgende SLO kerndoelen: 42, 44 en 45.

Elektriciteit in de buurt

 

In deze lessenserie ga je op onderzoek uit in de buurt. Waar komt de elektriciteit in jouw buurt vandaan? Wat moet je doen als er geen aansluiting is? En hoe zorg je dat je een elektriciteitsaansluiting krijgt als je bijvoorbeeld een huis gaat bouwen? Genoeg te ontdekken, dus ga lekker aan de slag!

Elektriciteit op school

 

In deze lessenserie ga je op ontdekkingstocht in jouw school. Waar wordt elektriciteit voor gebruikt, maar ook waar school nog energie kan besparen.

De juffen en meesters zijn vast erg nieuwsgierig naar jullie ideeën!

Elektriciteit in jouw dorp of stad

 

In deze lessenserie ga je op onderzoek uit in jouw dorp of stad. Waar wordt allemaal elektriciteit voor gebruikt? Hoe wordt dit opgewekt? Kan er nog bespaard worden of misschien kan er wel op een duurzame manier energie opgewekt worden. Veel plezier met je onderzoek!

Elektriciteit en veiligheid

 

Als je met elektriciteit werkt is veiligheid super belangrijk. In deze lessenserie ga je op ontdekkingstocht hoe je dit kunt doen.

Elektriciteit opwekken

 

Kun je elektriciteit opwekken met een citroen? Hoe teken je een stroomkring? Kun je elektriciteit uit bliksem gebruiken? Je ontdekt het allemaal in deze lessenserie.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design